Imagen miniatura
Equilibri al plat
Idioma
catalán
Permitir que otros lo compartan
Desactivado
Certificado
Desactivado
solrID
es_2025100722_9142034
¿Permites usos comerciales de tu obra?
No
¿Permites modificaciones de tu obra?
No
Objetivos didácticos
• Aplicar els coneixements adquirits sobre alimentació saludable per elaborar un menú equilibrat.
• Reconéixer la importància de la sostenibilitat alimentària, incorporant criteris ambientals en les decisions de compra i consum.
• Adaptar una dieta a les necessitats individuals de diferents perfils
• Fomentar actituds responsables i crítiques envers el consum d’aliments processats, l’origen dels productes i el seu impacte ambiental.
• Treballar en equip per prendre decisions compartides, tot respectant la diversitat d’opinions i perfils.
• Utilitzar eines digitals de manera responsable i eficaç.
• Comunicar de forma clara i coherent les decisions preses i justificar-les amb arguments científics i ètics.
Descripción
L’activitat es realitzarà com a producte final dins de la situació d’aprenentatge: Som el que mengem, que es porta a terme a la matèria de 3r ESO, després d’haver estudiat a través de pràctiques els diferents nutrients, aliments i hàbits saludables. L’alumnat, en grups, elaborarà un menú per a un personatge concret, tenint en compte: la piràmide alimentària i el plat de Harvard; prioritzant els aliments de temporada i proximitat; i la compra d’aliments amb la quantitat d’envasos més xicoteta. Cada grup rebrà un personatge a qui li elaborarà el menú amb diferents característiques: sense gluten, sense lactosa, vegetaria...
Recurso de aprendizaje
Área de conocimiento
Para utilizar por
Idioma del destinatario
catalán
Agrupacion de alumnos
Lugar de utilización
Modalidad de uso
Conocimiento Previo
Nurients i aliments. Hàbits saludables. Principals malalties