Treball Investigació: Saps què menges
Ode navigation
Loading viewer..
Loading content..
Jarri zure webgunean
Amb aquest recurs es detallen les instruccions per al TALLER: Saps el que menges? Activitat 1: - Cada grup teniu una safata amb envasos o etiquetes d’aliments diferents, un paquet de sucre i una balança. Amb aquests aliments, haureu de decidir i fer una proposta de desdejuni, esmorzar, dinar, berenar o sopar, segons siga el cas. - A partir de la informació alimentària obligatòria: - Registrareu el percentatge de sucre en cada aliment (és a dir, la quantitat de sucre que conté en cada 100 grams), o la concentració en massa de sucre/volum mescla). - Calculareu la quantitat de sucre que hi ha en el que penseu que es correspon amb la ració o dosi habitual que es pren de cada aliment. - A continuació, pesareu la quantitat de sucre corresponent i el posareu en una bosseta de plàstic. - Escriureu en la bosseta l’aliment, els components del vostre grup, l’aliment, el percentatge o la concentració de sucre en l’aliment, i la la quantitat (massa) de sucre en el que correspon a una ració - avisareu al professorat qui farà una fotografia, de front on es puga veure l’aliment i llegir la massa i percentatge de sucre. (les fotos les tindreu pròximament a AULES per poder descarregarles i fer el vostre treball). Activitat 2: - Amb la vostra informació i la de la resta de grups, fareu una proposta d’un menú diari (amb el desdejuni, esmorzar, dinar, berenar i sopar) utilitzant alguns dels aliments dels quals heu calculat el contingut en sucres afegits, i calculareu la ingesta total diària de sucre. - Compareu aquesta quantitat amb la recomanada per l’OMS i extragueu les vostres conclusions. Fareu propostes per millorar la vostra dieta. ACTIVITAT FINAL Mitjançant recursos digitals, realitzareu un mural o pòster amb les fotografies, el menú diari i els càlculs realitzats. - pujareu el vostre mural a AULES - avaluareu els pòsters de tots els grups i els dos millors es penjaran al suro
Alumnado en general


